וורדפרס היא מערכת ניהול תוכן, שהחלה את דרכה הצנועה כמערכת להקמת בלוגים. עם השנים, וורדפרס התרחבה והתפתחה, והיום היא נחשבת למערכת ניהול האתרים הפופולרית ביותר בעולם. מעריכים כי כחצי מיליארד אתרים בעולם משתמשים בוורדפרס. המערכת זמינה ב-100 שפות שונות, כולל עברית, והיא פופולרית במיוחד בשימוש בישראל, בייחוד עבור אתרים תדמיתיים ואתרי תוכן, וגם אתרי סחר.
למרות הפופולריות של המערכת, לא כל שירות אחסון יכול לארח אתר וורדפרס. לכן, כאשר בוחרים שרת אחסון, כדאי לבדוק האם הוא מתאים לוורדפרס. איך מוודאים ששירות אחסון מתאים לאתר הוורדפרס שלכם? הנה כמה דברים שכדאי לשים אליהם לב:
- שרת לינוקס: למרות שרוב שירותי האחסון מציעים היום שרתי לינוקס כברירת מחדל, עדיין אפשר להיתקל בשרתי ווינדוז פה ושם. אפשר להתקין וורדפרס על שרת ווינדוז, אבל זה לחלוטין לא מומלץ. כאשר אתם מחפשים אחסון לאתר וורדפרס, בדקו שהשרת מבוסס על מערכת ההפעלה לינוקס. מומלץ לוודא גם שגירסת ה-PHP של השרת היא העדכנית ביותר, שכן וורדפרס לרוב מתבססת על הגירסאות החדשות ביותר.
- נפח אחסון: התקנת וורדפרס בסיסית אמנם לא תופסת הרבה מקום במונחי אחסון, אבל לוורדפרס יש מאגר עצום של תוספים והרחבות. כלומר, עם הזמן ותוך כדי שימוש באתר, אתם צפויים להגדיל את הנפח שלו. בנוסף, תוכן שמועלה לאתר (טקסטים ותמונות, בעיקר), מגדיל את הנפח שלו בהדרגה. גם מסד הנתונים, עליו מבוססים כל אתרי הוורדפרס, גדל עם פיתוח האתר. לכן, כדאי לבחור שירות אחסון שמציע נפח דיסק של לפחות 500 מגה בייט. אם מדובר באתר סחר או אתר תוכן גדול, אל תתפשרו על פחות מג'יגה, וקחו בחשבון שתצטרכו להרחיב את החבילה בהמשך.
- אבטחת מידע: יש ויכוח עצום בקרב מומחי אבטחה בכל הקשור לוורדפרס. חלקם טוענים שזו מערכת לא בטוחה בעליל, וקל מדי לפרוץ אליה, וחלקם טוענים כי דווקא בגלל היותה מערכת קוד פתוח, פרצות אבטחה מתוקנות במהירות, ולכן היא בטוחה לשימוש. האמת, כמו תמיד, נמצאת באמצע. אם האתר שלכם מעודכן לגירסה האחרונה ויש לכם תוספי אבטחה סבירים, מצבכם טוב והסיכוי שהאתר שלכם ייפרץ הוא קטן יחסית. כדי להפחית את הסיכון עוד יותר, מומלץ לבחור בחברת אחסון ששמה דגש על אבטחת מידע ומציעה סטנדרטים גבוהים בתחום. אם אתם משתמשים בשירות אחסון כלשהו, והאתר שלכם נפרץ מספר פעמים, שקלו לעבור לחברה אחרת.
- גיבויים: אתרי וורדפרס, מעצם טבעם, מתעדכנים ומשתנים כל הזמן. תארו לעצמכם מצב בו ביצעתם עדכון משמעותי באתר בשעות הערב, הלכתם לישון וקמתם בבוקר לאתר שלא מגיב. במצב כזה, הפתרון הקל ביותר הוא שחזור מגיבוי. שירותי אחסון איכותיים יציעו לכם גיבויים אוטומטיים יומיים, מה שיאפשר לכם לחסוך שעות עבודה רבות ותסכול במקרה של תקלה.
- שירותי קאש: בגלל המורכבות של אתרי וורדפרס, הם עלולים להיות איטיים אם הם לא מנוהלים על ידי איש מקצוע. שירותי קאש (זכרון מטמון) ברמת השרת, יכולים לסייע להפוך את האתר למהיר יותר, גם אם אין לכם ידע טכני מתאים לביצוע אופטימיזציה בעצמכם.
- שירותי תמיכה בוורדפרס: בחלק מחברות האחסון אמנם יכולים לאחסן את אתר הוורדפרס שלכם, אבל לא יוכלו לעזור לכם במקרה של תקלה במערכת עצמה. אם אתם לא מתמצאים באספקטים הטכניים של ניהול אתר וורדפרס, מומלץ לחפש חברת אחסון שיש בה אנשי מקצוע שמבינים וורדפרס ואף מספקים תמיכה ספציפית בנושא. כך, תוכלו להיעזר בשירותי האחסון במקרה של תקלה או בעיה בסיסית, מבלי לשלם לאיש מקצוע נוסף על מנת שיבדוק ויתקן את האתר.
כמרצה לוורדפרס שמסייעת למעצבים גרפיים לעשות את צעדיהם הראשונים בעולם האתרים, אני תמיד ממליצה לצאת לדרך עם חברת אחסון שאנחנו סומכים עליה במאת האחוזים. במיוחד בתחילת הדרך כשיש המון נושאים להכיר וללמוד, חשוב שתהיה לנו חברת אחסון שתהיה זמינה בכל שעה ושתוריד לנו מהראש את הדאגה לנושאי המהירות, האבטחה והגיבויים. ההמלצה שלי היא http – אחסון אתרים.